Warning: Declaration of YOOtheme\Theme\Wordpress\MenuWalker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /home/customer/www/ratafiacatalana.com/public_html/wp-content/themes/yootheme/vendor/yootheme/theme-wordpress/src/MenuWalker.php on line 8

Degustació

Degustació

Hi ha dues maneres bàsiques de prendre la ratafia catalana: com a licor de sobretaula o com a aperitiu.

Com a licor de sobretaula, habitualment servit en copa o en got petit, és excel·lent acompanyat de postres músic (fruits secs), galetes de Santa Coloma o altres. Marida molt bé amb tota mena de postres, i en especial amb el gelat de torró.

Com a aperitiu, servit en un got llarg amb gel o refrigerat, es converteix en una beguda molt agradable, que es pot prendre en qualsevol moment, fins i tot combinat amb sifó, refresc, etc.

A més, recentment s'està posant de moda entre els bartenders, en l'elaboració de diferents còctels.

Temperatura

Degustar la Ratafia Catalana a la temperatura apropiada és un dels petits secrets per a gaudir-la plenament.

Es pot prendre a temperatura ambient però es preferible servir-la freda. (entre els +10º i els 0º) o molt freda (entre els  -0º i els -15º).

Copa

La copa que  ens ha de permetre gaudir del seu color i aroma.

Ens cal triar una copa de cristall fi i transparent, a ser possible aflautada i evitar copes amples que faran que les aromes es desprenguin amb massa rapidesa.

Servei

La Ratafia Catalana, es pren sola o acompanyada de glaçons.

Gastronomia

A nivell de cuina i maridatge amb la Ratafia Catalana, segons explica el Sr. Fuentes a l'article "la ratafia, licor de territori" a la revista Cupatges [no. 33 d'abril-maig 2010], "la ratafia ha estat una companya històrica de postres i reunions a mitja tarda. Avui en dia es pren amb gelat, flams i formatge. També incorpora receptes de la cuina més creativa. Ara, des de temps antics ha maridat amb galetes, coques, dolços i pastes de tot tipus... ". A dia d'avui, diversos cuiners i cuiners catalans de prestigi, alguns d'ells de renom internacional, l'utilitzen en la preparació de plats i postres. Un exemple és Carme Ruscalleda, amb 3 estrelles Michelin, que d'aquest producte diu "[... a Sant Pau (és el nom del seu desaperagut restaurant) el tenim a la llista d'ingredients inspiradors. Amb un toc de ratafia hem espulit les pulardas, hem fet pomes al forn i peres confitades, [...]. L'hem convertit en gelatina per posar-lo en daus petits en una sopa de meló amb franbuesas, [...] ". O Joan Roca del restaurant "el celler de Can Roca" considerat un dels millors restaurants del món que utilitza la ratafia en receptes com "conill confitat amb canyella i ratafia, tartera de perol i Poma". [J. Quintana, 2011].

Consell Regulador

Via Laietana, 32. 4ª planta.
08003 Barcelona

Tlf: 93 454 61 58
administracio@ratafiacatalana.com

La IGP Ratafia Catalana recomana el consum responsable de begudes espirituoses